Cu ajutorul robotului... foarte simplu.
Vin apoi cu reteta de lasagne
Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca totul la viteza 2.
Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora. Impartim aluatul in 4.
Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou.
Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la 5-6 - vezi poza
Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, la uscat cel putin 30 de minute.
Repetam procedura cu tot aluatul. Le taiem la lungimea dorita.
Mi-au iesit 10 foi ca-n poza.
Am folosit 7 foi pentru à ansambla o lasagne maricica- vezi reteta aici, celelalte 3 le-am congelat.
Voi vedea cum se folosesc dupa decongelare si va tin la curent.
Pofta Buna !!!!!
1
se pot congela