Am revenit si eu cu o reteta micuta,am lipsit aproape o saptamana din cauza treburilor si oaspetilor,si mereu in fuga si trebuie sa am rapiditate si la facut mancare,postez si eu,sper sa va placa.
Simplu ,se pune apa la incalzit cu sare si cand fierbe se aseaza una cate una feliile mari de lasagna fara sa le rupeti si le lasati cateva minute pana se inmoaie si se pot indoi.
Se spala vanata si se taie rondele care se vor pune la tigaia cu gratar,saram.
Se face si sosul de rosii din rosii curatate de coaja si de seminte,eu am avut deja gata facut in casa o sticluta,am pus ulei de masline,carnea macinata,sare,ardeiul iute,am lasat vreo 20 de minute pe foc mic,apoi am adaugat cateva frunze de busuioc la urma ca sa dea un gust mai bun.
Am asezat feliile de lasagne scurse in formele mele de silicon si am asezat o lingurita de sos de rosii,apoi o felioara de vanata gratinata,branza afumata,si iar sos,vanata,branzica,si la urma am inchis cu partea ce a ramas de la lasagne.
Am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade cateva minute pana s-a rumenit deasupra.Am lasat cateva minute la odihnit si apoi le-am scos din forme,am ornat cu o alta felioara de vanata si sos,o funzulita de busuioc.
1
Important este sa puneti putin sos ca sa nu iasa si sa inmoaie prea tare foile de lasagne.