Foi cu miere de albine

de amalia01 in Prajituri, 3 Ian 2015 | 8054 vizualizari

 

Nu stiu ce m-a apucat, dar mi s-a facut dor de prajiturile bunicii...

 

INGREDIENTE

  • FOI: 
  • 100 g de margarina Rama( bunica folosea untura- 3 lg) 
  • 1 cana de zahar 
  • 2 oua 
  • 1/2 cana de lapte 
  • 5 lg de miere 
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu 
  • 5 cani de faina
  • Am scris cantitatile din retetarul mamei...
  • CREMA:
  • 1 cana de zahar 
  • 2 cani lapte 
  • 6 lg gris 
  • 1 pachet de margarina Rama mit Butter( bunica folosea unt de casa, iar mama margarina) 
  • zeama de la o lamaie mica 
  • 2 plicuri de zahar vanilat 
  • gem de caise, facut in casa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

FOI:

Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma.

Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Impartim aluatul in 4 si coacem foile intinse cu sucitorul pe dosul tavii de prajitura, unse cu ulei. Ar fi indicat sa folosesti 2 tavi pentru ca totul sa mearga mar repede si usor.Coci pana cand foile devin aramii.

CREMA:

Pui la ptele la fiert impreuna cu grisul. Cand s-a fiert, il lasam la racit. In acest timp, spumam margarina cu zaharul . 

Amestecam grisul racit cu spuma si adaugam treptat zeama de lamaie, amestecand cu grija. La final, adaugam zaharul vanilat.

MONTARE:

Asezi pe platou o foaie, apoi un strat de crema, din nou foaie si apoi dulceata de caise. Contiunui cu foaie si crema si inchei cu foaie. Dai la rece si lasi sa se inmoaie cca 1 zi. Servesti prajitura taiata felii.

TIPS-URI

1

retetele bunicii

2

prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.01.2015, 21:19

Foarte, foarte buna! Imi place mult!

Raluca57 1

04.01.2015, 09:12

Niciodată nu mi-a ieșit perfecta ca a ta. Numai bunica si mama reușeau. Ce amintiri!

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:28

minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine