Foile:
Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam. Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.
Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).
Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.
Crema:
Intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul. Se fierbe amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase. Se lasa apoi la racit. Intre timp frecam untul spuma, si adaugam lingura cu lingura grisul racit. Crema rezultata se imparte in 2 parti egale.
Asamblare:
Ungem fiecare foaie cu o parte de crema si gem de caise in strat subtire.
Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).
1
Foile sunt moi cand le scoatem din cuptor, dar apoi se intaresc devenind crocante.