Foi cu miere de albine

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Apr 2012 | 10838 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin otet
  • 350 g faina
Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3-4 linguri gris
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 borcan dulceata de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

Foile:

Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam. Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema:

Intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul. Se fierbe amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase. Se lasa apoi la racit. Intre timp frecam untul spuma, si adaugam lingura cu lingura grisul racit. Crema rezultata se imparte in 2 parti egale.

Asamblare: 

Ungem fiecare foaie cu o parte de crema si gem de caise in strat subtire.

Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).

TIPS-URI

1

Foile sunt moi cand le scoatem din cuptor, dar apoi se intaresc devenind crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

aalliinnaa07 1

29.04.2012, 18:26

imi place foarte mult prajitura astafoarte buna

anomisana 1

15.07.2012, 17:19

Foarte buna prajitura asta, mi-o amintesc si eu din copilarie, dar as vrea sa te intreb care este dimensiunea tavii.

babi5 1

12.10.2013, 11:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine