Foccacia

de Miha in Piine, 14 Ian 2011 | 6379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ~250 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi pisat
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia:

Drojdia o amestecam cu zaharul, putina apa calduta si 1 lingura de faina. Omogenizam si lasam maiaua sa creasca la loc cald.

Faina amestecata cu sarea o punem intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si punem maiaua, uleiul si restul de apa si incepem sa framantam dinspre exterior spre interior. Vom obtine un aluat elestic si nelipicios.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa aluatul la crescut in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intr-o tava unsa cu ulei de masline intindem aluatul cu mana. Lasam din nou la crescut, timp in care pregatim toppingul. Usturoiul bine pisat il amestecam cu cimbru si turnam deasupra uleiul de masline. Omogenizam si lasam la macerat pana creste aluatul.

Dupa ce aluatul a crescut facem cu degetele mici gropite, apasand cu varful degetelor pana aproape de fundul tavii. Turnam topping-ul deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Aluatul este suficient pentru o foccacia facuta intr-o tava 25/35 cm. Eu am folosit doar jumatate din aluat si am copt intr-o tava mica rotunda, de 18 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]