Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei

de simona72 in Piine, 12 Mar 2014 | 4804 vizualizari

 

Reteta vine din bucataria italiana si este un fel de paine plata, ca un fel de pizza, dar cu un aluat mai gros, cu umplutura usoara de legume innobilate cu ierburi si uleiuri aromatice. Ce poate fi mai simplu si mai delicios????

 

INGREDIENTE

  • cantitatile pt aluat sunt pt o paine si o focaccia:
  • 200 ml kefir sau lapte batut
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura plina de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 750 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 2-3 linguri pline de rosii uscate si capere de la borcan
  • 2 ciupituri de piper
  • 2 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii uscate
  • 50 gr cascaval pt gratinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei:

Aluatul a fost facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

Lasam masina sa-si faca treaba, sa framante aluatul si sa-l dospesca daca nu va grabiti. Daca doriti sa urgentati reteta, scoateti aluatul intr-un castron sau nu, il puneti la loc caldut (eu am pus cuva de la masina de paine pe calorifer), acoperiti cu prosop de bucatarie si lasati la dospit pt 15-20 minute.

Un sfert din aluat (sau mai mult daca este nevoie) il intindeti pe masa de lucru dandu-i o forma rotunda si puneti aluatul intr-o forma rotunda, de tarte am folosit eu, unsa cu putin ulei de masline.

Peste aluat puneti rosii uscate si capere, le impingeti usor cu degetul in aluat, presarti deasupra putin piper si ulei din borcanul de rosii uscate. Lasati aluatul sa mai creasca inca 10-15 minute, dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute, pana devine rumena.

Scoateti tava, presarati cascavalul si mai dati la cuptorul incins pt inca 2 minute, doar sa se topeasca cascavalul.

Noi am servit focaccia calda, la cina, cu o cana de ceai. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma folositi plante aromatice gen rozmarin, busuioc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă