Focaccia cu masline si rosii

de simona72 in Piine, 1 Feb 2013 | 3293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 200 gr faina integrala
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg sare
  • 1 lg zahar
  • 300 ml apa
  • masline kalamata
  • rosii deshidratate in ulei la borcan
  • un cub drojdie 25 gr
  • rozmarin uscat sau o crenguta proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline si rosii:

Amestecam cele doua feluri de faina intr-un castron, punem si sarea si mai amestecam putin, facem o groapa la mijloc in care vom pune maiaua pe care o pregatim astfel: intr-un castron punem drojdia amestecata cu zahar, putina apa calduta, 1 lg faina. Le lasam la dospit 10 minute pina incepe sa faca besici. Dupa ce a dospit maiaua o punem peste faina, punem si 2 lg ulei de masline si framintam un aluat. Il vom lasa la loc caldut si acoperit cu un prosop de bucatarie pina isi dubleaza volumul, aproximativ 30-40 minute.

Daca aveti o masina de facut paine puteti sa faceti aluatul in masina de paine.

Dupa ce a crescut aluatul il punem intr-o tava pregatita dinainte pe care am tapetat-o cu putin ulei de masline si putina faina, ca sa fiu sigura ca nu am surprize atunci cind o scot.(tocmai s-a terminat hirtia de copt) Dupa ce am intins aluatul cu mina pe toata suprafata tavii, am facut din loc in loc mici adincituri cu degetul, in care am pus masline si rosii uscate de la borcan. Am mai stropit focaccia cu o lingura de masline si sare de mare, precum si rozmarin uscat in cazul meu,sau proaspat daca aveti. O mai lasam cam 15-20 min la loc caldut sa mai creasca si apoi o bagam la cuptorul incins in prealabil la 170 grade, pt 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rozmarin si busuioc (reteta video)