Pufosi, excelenti pentru mic dejun, serviti alaturi de o cana cu lapte sau pentru pachetel...
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut.
In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim programul de framantare/dospire. La mine a durat 1h si 30'.
Luam apoi, bucati din aluatul crescut si pe blatul infainat, le aplatizam cu mana in forma dreptunghiulara, repartizam umplutura si rulam. Capetele fiecarui rulou micut la bagam dedesubt. Crestam aluatul cu un cutit bine ascutit la ambele capete, lasand mijlocul lipit. Asezam fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, desfacem usor marginile si-i mai lasam la crescut vreo 15 minute.
Ii ungem apoi cu galbenusul diluat cu cele 2 linguri cu lapte
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana se rumenesc frumos.