Fluturasi cu gem

de Nadyne in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 2982 vizualizari

 

 Pufosi, excelenti pentru mic dejun, serviti alaturi de o cana cu lapte sau pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri+1 ou intreg
  • 100 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte+2 linguri
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
  • gem de prune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi cu gem:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut.

In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim programul de framantare/dospire. La mine a durat 1h si 30'.

Luam apoi, bucati din aluatul crescut si pe blatul infainat, le aplatizam cu mana in forma dreptunghiulara, repartizam umplutura si rulam. Capetele fiecarui rulou micut la bagam dedesubt. Crestam aluatul cu un cutit bine ascutit la ambele capete, lasand mijlocul lipit. Asezam fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, desfacem usor marginile si-i mai lasam la crescut vreo 15 minute.

 Ii ungem apoi cu galbenusul diluat cu cele 2 linguri cu lapte

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.10.2016, 17:26

Așa fluturaș vreau și eu!

Rocsi 1

26.10.2016, 20:45

Ce frumosi dar ce deliciosi! Bravo!

Nadyne 1

27.10.2016, 00:09

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pere umplute, in aluat