Floricica cu ciocolata...

de lilik in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 5675 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 400 gr faina
  • 80 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • 140 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.

pt umplutura:

  • nutella
  • ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricica cu ciocolata...:

cernem faina intr-un vas adanc,punem praful de sare  si ii facem o gaura in mijloc.

punem laptele pe foc cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;il lasam pana se topeste zaharul.

punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine.

punem untul pe foc sa se topeasca si cand e calai il adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.dupa ce am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.

cand aluatul e crescut il impartim in 10 bucati,din fiecare bucata formand  o bila.

intindem fiecare bila de aluat in parte(nu prea subtire)si in mijloc punem o lingurita de nutella si 2 cubulete de ciocolata,dupa care inchidem marginile la mijloc si ii dam o forma cat de cat rotunda,apoi le aranjam in forma de floare intr-o tava rotunda unsa cu unt.

acoperim tava si mai lasam la crescut 15-20 de min,dupa care ungem cu lapte si presaram zahar tos.

dam la cuptorul preancalzit la 175° timp de cca 40 min.facem testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricica cu ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu gem de visine