Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.
Intr-un castron, se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.
Punem putina faina pe suprafata de lucru, iar cand aluatul a crescut, intindem o foaie cu o grosime de circa 1 cm, iar cu ajutorul unui pahar taiem cercuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinta. Se poate imparti aluatul in doua pentru a fi mai usor de intins.
Punem cercurile intr-o tava cu hartie de copt si mai lasam la crescut jumatate de ora.
Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc, apoi se pudreaza cu zahar.
1
Mi-au iesit 36 de gogosi mai mici.