Floricele cu mac

de La Ancuta in Piine, 10 Dec 2010 | 3605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 galbenus
  • ~50 g mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul.

Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul.

Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Presaram cu faina, acoperim si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in bucati cat mai egale (de ~ 50 grame fiecare) si le dam o forma rotunda.

Luam fiecare biluta si o aplatizam cu mana. O ungem apoi cu galbenus desfacut in putin lapte si o punem cu partea unsa in mac.

Cu un card sau un cutit ascutit de face o taietura pe mijloc, in forma de stea.

Se intoarce cu partea cu mac pe masa si se trag colturile catre exterior.

Se pun floricelele in tava tapetata cu hartie si se mai lasa sa stea 5-10 minute.

Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.

Sunt foarte bune si pufoase. Mie mi-au iesit 25 de floricele.

Sursa

Multumesc Miha

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta