Floarea mielului

de rivka in Vita, 8 Mar 2010 | 4435 vizualizari

 

by epurasha(adaptare)

 

INGREDIENTE

  • 3 foi mari de placinta
  • 300 grame carne tocata de vitel
  • 250 grame branza telemea
  • 150 grame cascaval ras
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura mare de pasta de ardei iuti sambal
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente pt carne tocata
  • sau sare, piper, boia
  • 1 conserva mica de pasta de rosii
  • 5 oua
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 50 grame unt
  • pentru servit iaurt proaspat rece de la frigider
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floarea mielului:

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine.

Prima foaie de placinta se intinde pe masa.Se zdrobeste cu mana uniform pe suprafata foii branza telemea.

Deasupra se intinde a 2-a foaie de placinta.

Se intinde uniform compozitia de carne tocata cu ajutorul lingurii de lemn.

Deasupra se intinde cea de-a treia foaie apoi se ruleaza strans sul.

Sulul se taie felii cu ajutorul unui cutit de paine, de cca 8-10 cm.

Intr-o tava de tort se pune hartie de copt udata prima data sub jet de apa si stoarsa bine sa ia forma vasului.Primul sul de aluat se pune in mijloc apoi celelalte in jurul primului ca o floare.

Se adauga cate o felie de unt pe fiecare sul, si cascavalul 150 grame ras.

Se bat cele 5 oua cu patrunjelul tocat bine cu furculita si se toarna deasupra.

In cuptorul incalzit la foc mic 160 grade se da tava cca 1 ora pana se rumeneste bine .

Se scoate, se scoate floarea pe o farfurie si se serveste calda langa un pahar mare de iaurt rece.

Este o bomba calorica dar cat se poate de gustoasa! merita cu siguranta facuta si repetata cat de des.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti foi facute in casa uteti renunta la unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floarea mielului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:56

grozav arata nu am incercat pana acuma.,cu siguranat e foarte gustos
Dar de ce i se spune floarea mielului?

Oana 1

13.03.2010, 23:17

Wow, ce bine arataaaaa Bravooo!

Anamaria7 1

06.11.2010, 00:08

incredibil de tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Boeuf Stroganoff