by epurasha(adaptare)
Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine.
Prima foaie de placinta se intinde pe masa.Se zdrobeste cu mana uniform pe suprafata foii branza telemea.
Deasupra se intinde a 2-a foaie de placinta.
Se intinde uniform compozitia de carne tocata cu ajutorul lingurii de lemn.
Deasupra se intinde cea de-a treia foaie apoi se ruleaza strans sul.
Sulul se taie felii cu ajutorul unui cutit de paine, de cca 8-10 cm.
Intr-o tava de tort se pune hartie de copt udata prima data sub jet de apa si stoarsa bine sa ia forma vasului.Primul sul de aluat se pune in mijloc apoi celelalte in jurul primului ca o floare.
Se adauga cate o felie de unt pe fiecare sul, si cascavalul 150 grame ras.
Se bat cele 5 oua cu patrunjelul tocat bine cu furculita si se toarna deasupra.
In cuptorul incalzit la foc mic 160 grade se da tava cca 1 ora pana se rumeneste bine .
Se scoate, se scoate floarea pe o farfurie si se serveste calda langa un pahar mare de iaurt rece.
Este o bomba calorica dar cat se poate de gustoasa! merita cu siguranta facuta si repetata cat de des.
Pofta buna!
1
Daca aveti foi facute in casa uteti renunta la unt.