Deliciu de vara!
Blat:
Crema de vanilie:
Fructe:
zahar pudra vanilat
Blatul se prepara usor si rapid:
Untul rece din frigider se taie in feliute subtiri si se amesteca cu restul ingredientelor, faina, ouale, praful de sare, vanilia si iaurtul grecesc. Se framanta un aluat in 3 sau 4 minute apoi se infaineaza usor si se da la rece pana pregatim crema.
Crema de vanilie:
Se pune 1 l de lapte impreuna cu vanilia, pe foc mic intr-un vas largut si se infierbanta.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, laptele rece( 100 ml) si faina, apoi se toarna compozitia in laptele fierbinte si se amesteca cu un tel, permanent timp de 6 sau 7 minute. Lasam crema pe foc dupa ce stingem focul si adaugam untul. Amestecam bine si o punem la rece.
Asezam aluatul pe o foaie de copt presarata cu faina si-l intindem cat tava ( eu am una dreptunghiulara cu inel culinar si folosesc numai baza).
Pentru a intinde foaia folosim sucitorul bine infainat sau punem deasupra o folie( cum am facut eu).
Coacem foaia timp de 25 de minute la 200 de grade, sau in functie de cuptor pana se rumeneste.
Cand este gata, o lasam la racit si numai atunci vom scoate foaia de copt de sub aluat.
Punem deasupra crema rece cu o lingura si apoi fructele dupa dorinta. Pudram cu zahar pudra vanilat, dam prajitura la racit minim 3 ore si apoi ne bucuram de gustul delicios.