O minunatie extrem de gustoasa.....care se asorteaza perfect cu-o bere rece!
Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.
Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.
Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina si sa framantam aluatul, dureaza in jur de 3 sau 4 minute. Vom observa ca devine usor lipicios si vom mai pune o mana de faina cu care vom infaina bine coca si o mai framantam inca 30 de secunde.
Pe o foaie de copt sau o suprafata de intins, punem faina si infainam bine, apoi punem aluatul il infainam deasupra si-l vom intinde cu sucitorul bine infainat.
Intindem cat forma, eu am folosit tavita de la forma dreptunghiulara cu inel culinar. Asezam aluatul in tavita( eu am pus cu tot cu faia de copt, unde l-am intins direct)
Intre timp preparam umplutura.
Amestecam ouale cu branza razuita( sau faramitata), cu 100 de grame de cascaval si cu smantana.
Punem umplutura pe foaia intinsa pe care o vom unge cu un albus batut, avand grija sa rdicam foarte putin marginile.
Deasupra razuim restul de cascaval si emmental si presaram turmericul din belsug.
Coacem flanul pentru 30 de minute la 200 de grade sau pana vedem ca se rumeneste frumos...ah, ce deliciu...garantez! :))))
Se face atat de rapid, simplu si este incredibil de gustos! V-am promis si berea rece :))))