Flammkuchen cu sunca si ceapa

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2014 | 7765 vizualizari

 

Flammkuchen sau Tarte flambée, e un fel de lipie din aluat de paine intins foarte subtire sub forma de dreptunghi si avand ca topping braza, ceapa si sunca sau grasime de porc. Se folosea la tara pentru a testa caldura cuptoarelor in care coceau fermierii painea, iar dupa 1960 a inceput sa fie cunoscuta si in zona urbana.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 250 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 140-150 ml apa sau lapte caldut
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un varf de cutit de zahar
  • sare

Ptr topping:

  • 150 g sunca de porc
  • 150 g ceapa rosie
  • 120 g branza sarata cu smantana sau cascaval
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flammkuchen cu sunca si ceapa:

Intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia se freaca impreuna cu zaharul intr-o canita, adaugam putin lapte caldut si le turnam pe toate peste faina. Cu mainile bine unse cu ulei framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si omogen. Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca in loc caldut cel putin o ora.

Preincalzim cuptorul la 250 de grade. Punem o craticioara cu apa in tava de la cuptor.

Sunca se taie cubulete, iar ceapa felii subtiri. Se imparte aluatul in doua bucati egale, se intinde o foaie foarte subtire pe care o asezam in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se pune branza cu smantana sau cascavalul ras, lasand marginile neacoperite, apoi se presara sunca si feliile de ceapa. Se da la cuptor ptr aproximativ 10 minute, pana aluatul devine crocant.

Traditional se serveste pe un blat din lemn si se mananca bucati rupte cu mana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

topingul poate varia, puteti adauga felii de rosii sau ardei, puteti inlocui sunca cu salam, dupa preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Flammkuchen cu sunca si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv