File de Somon in crusta de parmezan

de AlexTeacher in Somon, 14 Ian 2016 | 4260 vizualizari

 

Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • File de somon – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Patrunjel proaspat – 1/2 legatura
  • Chives – 9-10 fire
  • Usturoi granulat – 1/2 lingurita
  • Piper negru – dupa gust
  • Fresh de lamaie – 1 lingura
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Galbenush de ou – 2 buc
  • Sare – dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Somon in crusta de parmezan:

 

  • Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;

  • Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;

  • Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;

  • Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;

  • Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;

  • Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;

  • Pune aceasta compozitie peste somon;

  • Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;

  • Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;

    Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Somon in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

COMENTARII (13)

katty 1

15.01.2016, 11:46

AlexTeacher 1

16.01.2016, 01:36

Stii cate lucruri misto poti face cu macrou? Ia fii atenta aici:

https://www.youtube.com/watch?v=L3CMCZ73uR0

Michel Roux Jnr - idolul meu

Gicuta 1

18.01.2016, 09:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de parmezan la cuptor