Peștele se spală, se eviscerează și se taie în două jumătăți.
Solzii nu se curăță.
Fileurile obținute le țin în apă, se schimbă după 1-2 ore până când se scurge tot sângele și apa devine limpede. În ultima apă se poate pune un pumn de sare, se spală bine să nu mai rămână nici un cheag de sânge.
Se scoate din apă și se acoperă complet cu multă sare.
Se păstrează la sare circa o săptămână.
După acest timp se scoate peștele din sare + sucul propriu, se spală bine cu apă rece și se pune la desărat în altă apă, pentru cel puțin 24 de ore, depinde de grosimea peștelui și de gusturile fiecăruia.
După ce s-a desărat se pune la zvântat, fiecare după condiții... eu am găsit o soluție pentru condițiile de bloc, le-am agățat de latura unei lădițe.
Poftă bună!
1
În principal, se servește ca aperitiv pentru bere... pentru altceva nu are rost să fie stricat. :))