File de porc in crusta

de amalia01 in Porc, 26 Ian 2016 | 3443 vizualizari

 

O friptura delicioasa si usor de facut. Merge perfect cu cartofi aurii si sos Remoulade.

 

INGREDIENTE

  • 800g de muschi de porc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 150g de unt
  • 1 lingura de piper boabe
  • sare
  • piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de porc in crusta:

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute.
Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.
Se lasa circa 45 minute, la o temperatura medie, pentru a se fragezi bine, stropindu-l cu sosul din tava.

Pentru crusta- intr-un castron se freaca 150g unt cu un praf de sare pana se face spuma. Se adauga frunzulite de cimbru si rozmarin rupte de pe ramurele, boabele de piper zdrobite grosier si se amesteca bine.
Se unge friptura cu acest amestec si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Se serveste cu garnitura preferata.

TIPS-URI

1

friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc in crusta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot