Se spala pestele si se sterge cu prosop de hartie absorbant.
Se pune faina si pesmetul pe o farfurie.Ouale se bat bine cu un praf de sare.
Se portioneaza pestele in marimea pe care o dorim.
Se pune uleiul la incins.Pestele se da prin faina,ou si apoi prin pesmet.Se pune la prajit in uleiul bine incins.
Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.
Cand este gata se pune pe un prosop din hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se pune apa la fiert cu un praf de sare.Cand clocoteste se adauga o mana de malai.Se lasa sa fiarba putin,apoi se adauga malaiul in ploaie.Se lasa sa fiarba bine,mestecand in ea sa nu se lipeasca.Cand s-a fiert malaiul se adauga 1 lingura de ulei.Asa mamaliga capata un gust mai deosebit.Se rastoarna pe o farfurie sau pe un tocator.
Usturoiul se curata si se piseaza bine cu un praf de sare.Cand este bine pisat se adauga 2 linguri cu ulei si se mesteca bine pana devine ca o maioneza.
Pestele se serveste cald cu mamaliguta si mujdei de usturoi.