M-a cuprins o mare poftă de pește autohton, prăjit în crustă de mălai, așa că am dat repede o fugă la unul dintre supermarket-urile ce comercializează pește proaspăt!
Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în puțin ulei încins, la foc mic cca. 10 minute pe fiecare parte. Între timp, se pun 2 părți de apă rece la fiert în vasul minunat de la Zepter, după ce clocotește apa se adaugă mălaiul în ploaie, se amestecă energic până ce se omogenizează, se asezonează de sare și se lasă la preparat cu focul oprit cca. 30 de minute. Peștele prăjit se servește fierbinte acompaniat de mămăligă și mujdei de usturoi a la Panacris;)
Poftă bună!