1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).
2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.
3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute, apoi ii intoarcem pe partea cealalta. Punem capacul si lasam maxim 8 minute (verificati daca sunt fierti).
4. Amestecam galbenusul cu iaurt si turnam compozitia peste ficatei, mai lasam 3-5 minute, amestecand continuu.
5. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute apoi adaugam usturoiul granulat si mararul tocat.
1
Tineti cont sa stingeti focul mai devreme in cazul in care folositi vas cu fund dublu - eu am am uitat ca dupa ce opresc focul tigaia mea inca mai "functioneaza" si sosul s-a cam uscat. :(