Eu faceam de obicei ficateii in sos de ceapa si serveam cu mamaliga. Fiului meu nu-i placeau asa si manca doar sosul. In schimb, cand venea de la gradi si-l intrebam ce au avut la amiaza, imi zicea: "Mami, am mancat doua portii de ficatei!". Intr-o zi m-am dus la gradi si am intrebat-o pe bucatareasa cum face ficateii. Si de atunci doar asa mai fac si mananca si copiii, si imi place si mie chiar mai bine decat cum faceam inainte.
Se spala ficateii bine in mai multe ape. Se lasa sa se scurga apoi se taie in bucatele potrivite. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se pun ficateii si se amesteca la inceput cu miscari ale tigaii (nu cu lingura ca se zdrobesc). Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca usor.
Usturoiul se curata si se piseaza. Se freaca cu putin sare si se adauga putina apa ca la mujdei. Daca dorim mai mult sos se poate pune apa mai multa. Se toarna mujdeiul peste ficatei si se lasa sa dea cateva clocote pentru a se imbina aromele. Cine doreste poate sa puna si vegeta sau delikat (eu nu am pus).
Se serveste alaturi de cartofi piure si muratura. Pofta buna!