Se spala ,se curata cartofii si se taie cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare.
Sos de unt: Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Se freaca bine pana devine o pasta. In acest timp, se pune treptat zeama de la o lamaie.Se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga patrunjel tocat si amestecam pana devine omogena compozitia.
Intre timp radem morcovii pe razatoarea mica. Zaharul se pune la caramelizat si cand are o culoare frumoasa , sa nu fie ars se pune untul in el ,se amesteca sa se topeasca. Se adauga morcovii si la foc mic se amesteca sa nu se arda.Lasam la foc mic,completam din cand in cand cu putina apa. Se lasa sa se evapore toata inainte de a pune din nou.. Se gusta si se mai adauga zahar daca ne place mai dulce.Cand sunt gata se pune un strop de sare si se lasa sa scada zeama bine.
Spalam ficateii ,se scurg si se pun intr`o tigaie incinsa cu ulei si putina apa.Punem piper,boia.Punem un capac si lasam sa fiarba la foc mediu 10 minute.Amestecam din cand in cand cu grija sa nu se sfarame.
Dupa 10 minute luam capacul si lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa si incep sa se rumeneasca ficateii.Chiar la sfarsit adaugam sarea.
Cartofii se servesc alaturi de patrunjel tocat si sosul de unt.
Pofta Buna!
1
ficateii se pot lasa putin in lapte,ii fragezeste mai bine..eu nu am avut acum
2
se sareaza chiar la sfarsit ,altfel se intaresc