Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine

de Bucataria_lui_Tavi in Ficat, 29 Mai 2010 | 8520 vizualizari

 

Am observat ca multor bucatarasi le plac ficateii de pui. In plus e weekend, fiecare dintre noi fie avem musafiri, fie ne rasfatam in familie, asa incat am pregatit ceva special, un preparat considerat in marile restaurante a fi o delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea ficateilor cu mere caramelizate aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 600 g ficat de pasare (pui, gasca, rata);
  • 1-2 mere verzi, mari;
  • 50 g zahar;
  • 100 g unt;
  • 50 ml coniac;
  • sare si piper dupa gust;
  • broccoli si sparanghel fiert (pentru decor);
  • sos de afine.
  • Pentru prepararea sosului de afine aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g afine;
  • 100 ml vin rosu Cabernet;
  • sucul de la o portocala;
  • 2 linguri coaja de portocala rasa;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1 varf de lingurita de piper Cayenne;
  • un praf de sare;
  • un praf de piper negru, macinat;
  • 50 g zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine:

Preparare ficatei de pui cu mere caramel si sos de afine:

Preparati ficateii de pui (preparare ficatei de pui), iar dupa ce sunt gata puneti-i la scurs intr-o strecuratoare.

Scoateti cotorul marului, cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg, dupa care taiati-l rondele. Puneti untul in tigaie si topiti-l la foc mediu, dupa care adaugati zaharul. Cand untul s-a incins adaugati si merele in tigaie si rumeniti-le bine, pe ambele parti, pana se caramelizeaza. Dupa ce au capatat o culoare maro-aurie scoateti-le pe o farfurie.

Puneti ficateii intr-o alta tigaie si turnati coniacul peste ei. Lasati sa se incalzesca putin, la foc mic, dupa care aprindeti coniacul pentru a flamba ficateii. Lasati sa arda pana focul se stinge singur.
In acest moment, puteti trece la prepararea sosului de afine.

Dupa ce ati preparat sosul de afine (preparare sos de afine) puneti-l intr-un bol. Fierbeti broccoli si sparanghelul (maxim 10 minute), dupa care lasati-le la scurs.

Acum, avand legumele fierte, sosul preparat, merele prajite si ficateii asemenea, aveti totul pregatit si puteti trece la asezarea pe farfurie.

Asezati pe farfurie o felie de mar caramelizat, peste care adaugati o lingurita cu sos de afine. Presarati si cateva fructe de afine, pentru decor, si adaugati trei ficatei, aranjati sub forma de piramida. Turnati o lingura de sos de afine peste ficatei, adaugati broccoli si sparanghel in farfurie si se poate servi.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mere caramelizate si sos de afine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:43

interesanta reteta

epurasha2bb 1

04.06.2010, 18:22

eu am ratat reeta asta dar ma mir ca sunt as aputine comentarii, sincer mie mi se pare ceva demn de un chef cuisine!

Panacris 1

16.01.2014, 18:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui Padurea Neagra