Ficatei cu mamaliguta

de epurasha2bb in Ficat, 1 Dec 2010 | 5743 vizualizari

 

O mancare care desi foarte gustoasa si hranitoare cu aport de Fier in organism sunt ficateii cu sos si mamaliguta insa de obieci aceasta mancarica nu este prea usor de aranjat ca sa fie si apetisanta.Iata cum am gasit eu o solutie care sper sa va fie de ajutor atunci cand o veti servi la masa.

 

INGREDIENTE

  • Necesarul pentru 3-4 portii mici este :
  • o caserola mica de ficatei de pasare,
  • 1 ceapa,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 2 linguri de vin rosu,
  • piper negru,
  • sare,
  • ulei,
  • 1 cana de zeama strecurata de la supa de pasare cu legume,
  • 4-5 linguri pline cu pasta de rosii.
  • Pt.mamaliguta 
  • malai,
  • apa,
  • sare
  • putin ulei sau unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu mamaliguta:

Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici.Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu.Mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa.Oprim focul si acoperim.

Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sare in ea , apoi cate putin , in ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase.Se adauga spre sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura,  doua.Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron.De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa.In mijloc am pus ficateii cu sos cald.Am decorat cu teci de fasole murata cu sfecla si cu rondele de praz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

02.12.2010, 12:04

multumesc fetelor! ei, adac eram si eu baiat aveam 100 de comentarii precis!

MotanLaOale 1

02.12.2010, 12:11

aranjamentul este foarte frumos

epurasha2bb 1

03.12.2010, 14:01

multumesc de apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din ficat si piept de pasare