Ficat de pui in sos rosu cu stafide

de laylalala in Ficat, 14 Feb 2011 | 5802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficat de pui, curatat, spalat si tinut in lapte 24 h
  • 50 gr unt
  • 300 ml vin rosu
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri smanatana
  • 1 lingura faina dizolvata in 50 ml lapte rece
  • 1 lingurita tarhon uscat si maruntit
  • paine prajita pentru servire (optional)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui in sos rosu cu stafide:

Pune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute.

Scurge ficatul de lapte. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ficatul si prajeste-l cate 4-6 minute/ parte. Adauga vinul cu stafidele urmate de smantana si tarhon. Incorporeaza si faina dizolvata in 50 ml lapte amestecand bine pentru a omogeniza sosul.  Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc minim timp de 10 minute. Serveste preparatul cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui in sos rosu cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ficatei la cuptor