Nu prea imi placea ficatul de porc ca e tare si inecacios. Insa am gasit o reteta de preparare la barbatlacratita.ro cum sa eliminam acest neajuns, tinand ficatul de porc in lapte. E intr-adevar foarte bun si gustos.
Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede.
Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute.
Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat.
Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute pana cand isi schimba putin culoarea, apoi se scoate din tigaie.
Se taie ceapa si se pune la calit in uleiul in care am prajit ficatul.
Cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase in sos.
Peste ceapa si faina se pun bucatile prajite de ficat de porc si 2-3 linguri de apa.
Se lasa sa se prajeasca inca 5-10 minute, apoi se adauga pasta de tomate subtiata cu putina apa sau vin.
Se lasa ficatul de porc cu sos sa fiarba 10 minute.
Cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, cimbru, sare, piper.
Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa asa cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.
Pofta buna!
1
Se poate servi pe pat de mamaliga sau langa cartofi.