Ficat de porc inabusit cu legume

de artanu in Ficat, 23 Sep 2011 | 18346 vizualizari

 

Sufar cand primesc in fiecare dimineata newsletterul de la bucataras.ro si nu am timpul necesar sa va impartasesc din experienta si retetele testate de mine. Astazi am zis ca imi fur 15 minute si postez ce am gatit ieri, cu scuzele de rigoare ca poza este facuta cu telefonul. Cine gateste reteta va vedea ce delicioasa este.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de porc
  • 4 cepe potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • o punga 500 gr legume congelate - de preferinta cu morcovi, conopida, ardei si brocolli
  • menta, busuioc, sare, piper, ulei de masline
  • 500 ml lapte
  • 1 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc inabusit cu legume:

Se pune cu o seara inainte ficatul taiat bucati mari in lapte la frigider, pana a doua zi, pentru fragezire.

Se taie ceapa julienne, usturoiul feliute subtiri si se pun in tigaie la calit, cu uleiul de masline.

Cand este rumenie ceapa, se adauga sare si pier dupa gust, se adauga si ficatul scos din lapte, spalat si taiat felii subtiri. Se caleste pana cand dispare luciul de pe ficat si devine mat.

In acest moment se pune toata punga de legume , asa cum este congelata, pentru ca topindu-se gheata, genereaza sosul pentru ficat. Se pune vinul si se fierbe pana ficatul este patruns. Se asezoneaza cu busuioc si menta. Se stinge focul si se pune capacul , lasandu-se cca 10 minute pentru ca toate miresmele care ne gadila placut narile sa intre prin toate fibrele mancarii.

Se poate servi cu garnitura de orez, sau piure de cartofi, sau chiar si o mamaliguta pripita. Se potriveste un pahar de Busuioaca de Bohotin.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se gateste foarte bine in wok

2

nu se pune ulei foarte mult ca sa nu se ridice deasupra mancarii la final

3

se poate inlocui ficatul de porc cu cel de pui, dar nu se mai tine in lapte

4

dupa ce terminati de gatit, tineti copiii departe de voi. Cand vei manca, o sa-ti vina sa-ti bati copiii de bunatatea ce a iesit :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc inabusit cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc cu varza calita