Ficat de curcan cu mamaliguta

de cristeena20 in Ficat, 27 Aug 2012 | 6980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de pui (o caserola)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (poate fi jumate rosu si jumate verde)
  • 2 rosii medii
  • sos de rosii cu ceapa;
  • pasta de paprica
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper, chimen macinat sau rozmarin uscat
  • praf de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de curcan cu mamaliguta:

Portionam ficatul de curcan  si il tinem in sare, piper, si putin vin alb (se poate face marinata si cu lapte)

- intr-o cratita se toaca marunt o ceapa mare si se caleste cu ulei de masline. Adaugam apoi fasiile de ardei gras si dupa ce s-au calit putin adaugam ficatul. Se calesc toate 3 minute , apoi adaugam rosiile taiate cubulete , pasta de tomate si de paprica , si condimenta, cu sare, piper, praf de usturoi, praf de chimen sau putem inlocui cu rozmarin uscat.

- adaugam un pahar de vin alb si putina apa. ÇLasam sa fiarba acoperit cca 20 min  si gustam de sare, piper. Facultativ se poate folosi chilli (eu mereu folosesc piri-piri facut in casa din gindung-otrava dar ff bun:))))

. Se serveste cu o mamaliguta mai moale alaturi de un vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de curcan cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]