Dintre toate tipurile de paste, acestea imi plac cel mai mult. Le-am pregatit cu ciuperci, sunca si sos alb de branza si smantana. Noua ne plac mult astfel preparate.
Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii.
Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam focul un pic mai mic si lasam la rumenit.
Intre timp, punem pastele la fiert in apa, cu un varf de cutit de sare, timp de 7-8 minute.
Intr-un castron faramitam cubul de branza si adaugam galbenusurile. Amestecam rapid, adaugam smantana si punem sosul peste compozitia de ciuperci. Mai lasam pe foc aproximativ 5 - 6 minute, apoi dam deoparte.
Scurgem pastele, asezam cate o portie in fiecare farfurie si punem peste ele sos cu ciuperci si sunca. Presaram un pic de sare de mare cu condimente si servim.
Puteti acompania pastele cu un pahar cu vin alb.
Pofta buna!
1
Ingredientele costa aproximativ 20 lei.
2
Alegeti sunca de calitate, altfel riscati ca odata pusa in tigaie sa se transforme in cauciuc, eu am patit-o.
3
Ciupercile se pot inlocui cu broccoli.