Fasolica de post

de Ina in Mancaruri de post, 27 Apr 2010 | 4978 vizualizari

 

Desi unii spun ca este "mancarea saracului", eu o gatesc cu placere de fiecare data. Nimic nu se compara cu mirosul de fasole fierbinte imbinat cu cel de marar verde tocat...

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un borcan cu rosii in bulion
  • 3 linguri ulei
  • sare,
  • marar
  • 80 ml. otet in care au stat ardei iuti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica de post:

    Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele.

    Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare, 3 linguri de ulei si 4 litri apa fierbinte. Punem capacul  si lasam la foc mic 40 minute.

    Oprim focul, potrivim de sare,  adaugam mararul tocat si otetul de la ardei iute.

TIPS-URI

1

De post

2

Otet putem adauga si in farfurie, in momentul servirii, mancarea capatand un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:07

Ina sa stii ca este preferata lui George............... asa ca poti sa-l inviti la o portie..............

Ina 1

28.04.2010, 16:00

rivka, la fasole mararul se preteaza cel mai bine! Ia sa incerci!

Ina 1

28.04.2010, 16:02

medioto, sa-l invit cand e si sotul acasa, sau nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu boabe crude