Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 2806 vizualizari

 

 O garnitura plina de culoare si prospetime . Gustul fasolei verzi se imbina placut cu cel al boabelor de porumb .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata sau proaspata
  • 1 cana porumb dulce -din conserva
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • patrunjel verde tocat -optional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce:

  1. Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei .
  2. Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute .
  3. Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].
  4. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost conservat si se clateste bine cu multa apa rece.
  5. Scurgeti bine fasolea si porumbul de excesul de apa .
  6. Intr-un wok incapator infierbantati uleiul puneti untul la topit .
  7. Incalziti fasolea verde si porumbul .
  8. Sarati si piparati . Echilibrati gustul cu zeama de lamie .
  9. Omogenizati si presarati daca doriti patrunjel verde  tocat la servire .
  10. Folositi aceast preparat ca atare sau ca garnitura langa carnea preferata .
  11. In farfuriile noastre fasolea verde cu porumb a fost insotita de snitele gratinate cu rosii si vinete.

TIPS-URI

1

Daca sunteti vegetarian/a sau postiti se poate exclude untul .

2

Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post