Fasole verde cu trei feluri de carne

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Mai 2013 | 3950 vizualizari

 

O rețetă din seria ”Totul se transformă nimic nu se pierde”, adică reciclare. Am ”fugărit” prin frigider câte o bucată de friptură de miel, una de porc și una de pui. Într-un colț stăteau amărâte vreo 2-3 fire de ceapă și usturoi verde. Așa că am trecut la treabă! A ieșit o super mâncărică!;)

 

INGREDIENTE

  • friptură de miel cca. 200 g,
  • friptură de porc (cotlet fără os) cca. 200 g,
  • friptură de pui (pulpe de pui dezosate) cca. 200 g,
  • ceapă verde 2-3 fire,
  • usturoi verde 2-3 fire,
  • ulei de floarea soarelui,
  • fasole verde congelată cca. 400 g,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • coriandru verde 4-5 fire,
  • pătrunjel verde 3-4 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • bulion Panacris cca 250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu trei feluri de carne:

Se curăță ceapa verde, usturoiul verde și se pun la călit în puțin ulei și apă. Între timp fripturile se mărunțesc, apoi se adaugă la amestecul de ceapă devenit translucid. Se asezonează de sare și piper, se lasă cca.

10 minute să se înăbușească, acoperit, la foc mediu, pentru a se ”împrieteni” gusturile. Se adaugă fasolea congelată, se completează cu cca 1 cană de apă, apoi se lasă la fiert cca. 15 de minute la foc mediu, acoperit. După ce s-a fiert fasolea, se adaugă, boia de ardei dulce, bulionul și verdeața tocată  mărunt, și se mai lasă sa de vreo 2 clocote. Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță. Poze de prezentare finală, cu altă ocazie, că s-a evaporat mâncărica.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu trei feluri de carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carne de oaie