Pentru ca ni s-a aplecat de la atita carne si carnat m-am aplecat catre fasolea verde,am luat din camara trei borcane si la treaba.....vai ce buna este fara pic de carne; pentru doritori am batut si citeva bucati de piept de pui pentru gratar sa fie ceva mai usor.
Zarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste bine cu apa si se pune intr-un recipient.
Intr-o oala sau cratita punem ceapa, ardeiul si zarzavatul tocat impreuna cu uleiul si 100 ml apa si il lasam la calit , potrivim de sare , piper si vegeta punem foaia de dafin si 1 l de apa calda, acoperim si lasam sa fiarba 15 min. la foc mic dupa care adaugam fasolea verde amestecam bine ,apoi daca mai este cazul, adaugam un picut de apa( atit cit sa fie la nivel cu fasolea) acoperim si lasam sa mai fiarba 15 min.
Adaugam rosiile decojite si usturoiul pisat ( dat prin presa de usturoi) mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi asezonam cu marar verde si mincarica este gata.Este un felul doi foarte bun , bun.
Sa va fie de folos!
1
Se poate consuma ca atare foarte bine
2
Sau puteti adauga: chiftelute, snitele, cirnati, fripturi asortate,ciolan, gratare
3
Cine doreste poate adauga si smintina