Pomana Porcului

de nico15 in Porc, 22 Mai 2017 | 4963 vizualizari

 

Una din mancarurile mele preferate. Medi si Buni va aduceti aminte de piatra Alba??? sa stiti ca Pomana mea este mult mai buna. Data viitoare va invit la mine sa o degustati alaturi de un pahar de vin de Focsani.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de porc
  • 125 g de carnati afumati
  • 50 g de costita afumata
  • cimbru
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • vin alb
  • 300 g de malai
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana Porcului:

Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniform. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei, iar cand acesta s-a infierbantat, punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carnes pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata cubulete/bastonase.

Intre timp, curatam si taiem usturoiul lamele. Dupa ce carnea a prins culoare, adaugam piper, un praf de boia si stoc de legume/ porc, lasand sa fiarba cu capacul pus 10 minute. Luam tigaia de pe foc si adaugam usturoiul si cimbru, carnati si vinul alb si dam la cuptor, pentru maxim 30 de minute. Pentru a nu fierbe carnea si a se praji, se sareaza la final.

Ne apucam de prepararea unei mamaligi, punem apa si sare si lasam sa inceapa apa sa fiarba, dupa care adaugam malaiul in bloc si incepem sa amestecam cu grija, sa nu facem aglomerari in mamaliga, putem pentru un gust mai bun sa-i adaugam si putin unt. Mamaliga va fi gata cand se va ridica de pe marginile vasului. Mancarea noastra se poate servi acompaniata de ardei copti si un pahar de vin alb sanatos (podgorie proprie), acelas pe care l-am folosit si la sos.

Din aceasta cantitate, ies 3 portii mai mititele sau 2 portii mai generoase.

  Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Sarati la sfarsit, altfel carnea va fierbe si nu se va praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana Porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Un pranz delicios-muschiulet de porc marinat