Fasole galbenă cu sos provensal

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 28 Mar 2012 | 5127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 cană vin alb sec,
  • 1/2 linguriță zahăr,
  • 5-7 căței usturoi,
  • o conservă cu roșii,
  • sare,piper,
  • verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbenă cu sos provensal:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbenă cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

jolygina 1

29.03.2012, 12:49

buna

elucubratiiculinare 1

29.03.2012, 16:39

mulțumesc pentru comentarii Pupici

Zamfira 1

30.03.2012, 08:21

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de zucchini cu cartofi