Fasole galbena cu rosii la borcan

de mirela0911 in Conserve, 14 Iul 2011 | 26319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg fasole pastai (eu am avut galbena rotunda)
  • 500g ceapa
  • 1 kg rosii mai moi
  • 500g ardei gras galben
  • sare
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • cateva fire de telina
  • 1/2 lgt. rasa salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu rosii la borcan:

Se curata tecile de fasole de varfuri si se rup in doua sau trei (depinde cat e de lunga pastaia). Se spala bine in 2-3 ape.

Ceapa se curata si se taie cubulete. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete. Ardeii se spala, se scot semintele si se taie cubulete.

Intr-o oala incapatoare se pune jumatate din cantitatea de fasole, se adauga jumatate din ceapa, ardei si rosii, si se repeta operatiunea cu restul de ingrediente ramase.

Se adauga apa aproape pana la acelasi nivelcu ingredientele si se da la foc tare pana incepe sa fiarba. Reducem focul si punem capacul sa fiarba incet. Intre timp amestecam din cand in cand cu o paleta usor prin rasturnare pentru a nu se zdrobi fasolea. Cand este fiarta pe jumatate fasolea, se adauga si sare atat cat sa fie putin mai mult sarata decat in mod obisnuit.

Timpul de fierbere difera de la un tip de fasole la altul. Fasolea care am avut-o eu se fierbe mai greu. A durat in jur de 2 ore jumate.

Cand fasolea este fiarta, stingem focul si adaugam patrunjelul si telina tocate marunt. Amestecam usor. Dupa ce s-a mai racit, asezam in borcane fasolea si umplem borcanele cu apa in care a fiert. Se da la dust (din momentul in care fierbe apa cca o ora). Se lasa borcanele in apa pana a doua zi dupa care se eticheteaza si se aseaza in camara.

Pentru conservare am folosit 1/2 lgt rasa de salicil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu rosii la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati cu ceapa, in Pikant fix