Am ajuns acasa si m-am apucat de treaba ...am facut o fasole frecata cu ardei copti si cu o salata asortata linga....im,o minunatie ..
Am spalat bine fasolea si am pus-o la inmuiat peste noapte . A doua zi am spalat inca o data fasolea, am pus apa calda peste, am potrivit gustul de sare, am adaugat foile de dafin si cimbru si am pus la fiert .
Intr- o cratita am pus uleiul, usturoiul tocat si ceapa la calit ,am lasat sa se aureasca putin apoi am adaugat putina apa sa se inmoaie bine apoi cind apa a scazut si a ramas doar uleiul am adaugat piperul si boiaua .
Pe un gratar de teflon am copt ardeii ,i-am curatat si tocat marunt ,marunt . Cind fasolea a fost fiarta bine, am scurs-o de apa, apoi am frecat-o bine cu mixerul adaugind ceapa, usturoiul si uleiul, ardeiul copt si putina zeama de fasole, sa fie putin mai moale.
Gata fasolica, pofta mare!
1
Se poate adauga si marar verde cui ii place Un ardei verde iute este bine venit ca si unul murat Muraturile si salatele sunt binevenite se potrivesc de minune ..