Am ajuns acasa si m-am apucat de treaba ...am facut o fasole frecata cu ardei copti si cu o salata asortata linga....im,o minunatie ..
Am spalat bine fasolea si am pus-o la inmuiat peste noapte . A doua zi am spalat inca o data fasolea, am pus apa calda peste, am potrivit gustul de sare, am adaugat foile de dafin si cimbru si am pus la fiert .
Intr- o cratita am pus uleiul, usturoiul tocat si ceapa la calit ,am lasat sa se aureasca putin apoi am adaugat putina apa sa se inmoaie bine apoi cind apa a scazut si a ramas doar uleiul am adaugat piperul si boiaua .
Pe un gratar de teflon am copt ardeii ,i-am curatat si tocat marunt ,marunt . Cind fasolea a fost fiarta bine, am scurs-o de apa, apoi am frecat-o bine cu mixerul adaugind ceapa, usturoiul si uleiul, ardeiul copt si putina zeama de fasole, sa fie putin mai moale.
Gata fasolica, pofta mare!
1
Se poate adauga si marar verde cui ii place Un ardei verde iute este bine venit ca si unul murat Muraturile si salatele sunt binevenite se potrivesc de minune ..
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro