Fasole cu ciolan

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 14659 vizualizari

 

Fasolea este o sursa de proteine fara grasime! asta daca nu o preparam cu ciolan afumat :)

 

INGREDIENTE

  • doua cani de fasole alba
  • 1/2 kg ciolan afumat, fara os
  • 1 morcov
  •  jumatate de telina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta
  • foi de dafin
  • 2 linguri bulion
  • o capatana de usturoi
  •  o legatura de leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Cand apa devine galbuie va trebui s-o schimbam. Strecuram intr-o sita mare si apoi umplem oala cu apa fierbinte si continuam fierberea. Ar fi bine sa schimbam apa de 2-3 ori. Cat timp fierbe fasolea vom pregati legumele si carnita. Ciolanul afumat, fara os, il taiem felii, se poate perpeli inainte putin intr-o tigaie de teflon, fara grasime. Curatam 1 morcov, jumatate de telina, o ceapa si un ardei gras, le spalam si le taiem cubulete. Cand fasolea este aproape  fiarta adaugam legumele si ciolanul feliute si condimentam cu sare, piper, cimbru si menta, foi de dafin. Condimentele sunt esentiale! Cand au fiert si legumele adaugam 2 linguri de bulion si o capatana de usturoi pisat. Mai lasam 5-10 minute la fiert si gata! Presaram leustean verde tocat, din belsug. Se serveste cu castraveciori si gogosari in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (2)

Oana 1

23.02.2010, 16:24

Am facut aseara cu fasole rosie. Am lasat-o la inmuiat si apoi am fiert-o in 4-5 ape, nici nu stiu si am fiert la ea vreo 5 ore si tot nu era fiarta ca lumea Asa m-am enervat...Am facut si fasole batuta, aia a iesit buna ca s-a mixat...Chiar nu luasem pana acum fasole rosie si am vrut sa vad cum e....nasoala rau!!!

ela 1

23.02.2010, 17:05

Oana stiu un truc ca sa fiarba fasolea repedeui in oala in care o fierbi o lingura (o arunci in oala pur si simplu) si 2lingurite de bicarbonat cu sodiu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca cu pui/ porc