mi-a fost tare dor de fasole,iar pregatita aşa ımi place la nebunie :)
Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore;
Morcovul şi telina se curata şi se dau pe razatoare;
Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt;
Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se adauga sare,cimbru şi piper proaspat macinat.
Carnatul de oaie se taie(dupa preferinta)şi se caleşte ın ulei de masline se adauga pe rand ceapa,usturoiul,morcovul,telina,ardeiul .Se calesc aprox.10 min.Se adauga bulionul şi se mai lasa pe foc 2-3 min.
Se adauga fasolea fiarta separat.se mai lasa pe foc aprox.15 min.
Spre sfarşitul fierberii se adauga frunzele de telina şi mararul uscat.
Se opreşte focul şi se acopera cu capac.