Uite că le-a venit și rândul pulpelor de miel să defileze în fața voastră. Pulpe ce au stat la marinat vreo 48 de ore;) Super fragede, aromate, fără pic de miros de miel, mai ales pentru cei mofturoși. P.S. Abia am reușit să fac și eu o poză de prezentare, așa repede s-a epuizat :D ;)
Pulpele de miel se curăță și se așează intr-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile și ceapa și pune peste pulpe, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.
După acest interval, pulpele se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca. 60 de minute.
Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)
Spor și poftă bună!
1
friptura se poate consuma și rece, ca și apertiv;)