Daca tot e 1 Decembrie, m-am gandit sa va aduc ceva traditional.
Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc.
Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si a 2-a apa, punem alta apa curata si dam oala pe foc.
Intr-o tigaie, incingem cateva linguri de ulei, apoi adaugam ceapa tocata si 2 catei de usturoi (1 catel de usturoi il pisam si il adaugam la sfarsit) tocati marunt.
Adaugam si putina apa (cateva linguri) si lasam 1-2 minute la inabusit.
Spalam si tocam morcovul si ardeiul, apoi le adaugam in tigaie. Mai lasam pe foc cateva minute.
Adaugam carnatii taiati rondele si ii lasam cateva minute pana cand se rumenesc putin.
Amestecam sucul de rosii cu 2 linguri de faina, apoi turnam acest amestec in tigaie si amestecam pana cand se formeaza un sos. Sosul obtinut il adaugam peste fasolele fierte bine (fasolea trebuie sa aiba cat cuprinde), apoi adaugam zarzavatul de casa, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Mai lasam la fiert pe foc mic aprox. 10 minute.
La servire adaugam patrunjel verde tocat.
Pofta buna!