Papricas de iepure

de muffin_lover in Mancaruri cu carne, 8 Aug 2013 | 5890 vizualizari

 

Reteta asta, in forma sa originala se prepara cu carne de iepure, dar puteti folosi cu succes si carne de pasare, doar sa nu fie piept fiindca e prea fibros.

 

INGREDIENTE

  • 4 cepe potrivite
  • 1,5 kg carne de iepure cu tot cu os, transata
  • 4-5 linguri de ulei
  • 800 ml smantana grasa (20-24% grasime)
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de iepure:

Curatati si tocati ceapa iar apoi puneti-o la calit in ulei cu un praf de sare, la foc mic, pana devine sticloasa. Adaugati carnea de iepure si rumeniti-o pe toate partile. Cand carnea este rumenita adaugati boiaua si piperul si prajiti cateva secunde.

Stingeti apoi cu apa fierbinte cat sa acopere carnea si lasati la fiert pana ce carnea va fi patrunsa si frageda. Pentru a adauga smantana trebuie intai sa uniformizati temperaturile. Astfel, adaugati cate putina apa de la carne peste smantana si omogenizati pana smantana e destul de calda. Acum puteti sa o adaugati peste carne.

Lasati smantana sa dea un clocot si potriviti de sare si de piper. Serviti papricasul cald cu multa paine proaspata pentru sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de iepure" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa