Un preparat clasic al bucatariei romanesti !
Se lasa fasolea in apa rece peste noapte. Se fierbe fasolea in apa rece, adaugand o ceapa, o ramura de cimbru, o foaie de dafin si piper. Cand da in clocot, strecuram fasolea si schimbam apa. Cand schimbam apa, punem inca o lingurita de sare si asteptam pana da in clocot apoi punem iar fasolea la fiert. Dupa ce bobul e aproape gata fiert saram dupa gust.
Fasolea fiarta o punem pe rand in blender si putina zeama din care a fiert si o facem pasta. Ceapa ramasa, nu fiarta o taiem fidelute si o punem la calit cu ulei, cand este calita adaugam boiaua dulce si omogenizam. Carnatii ii taiem bucati si-l prajim separat.
Intr-un vas de yena asezam fasolea pasata si peste turnam ceapa calita, eu torn si uleiul ca asa ne place, asezam si bucatile de carnati prajiti si servim alaturi de salata de varza.
Pofta buna!
1
Daca folositi mixerul pentru a bate fasolea, aveti grija sa fie si putin lichid in care au fiert boabele, deoarece altfel e prea densa si se poate defecta mixerul din cauza efortului.