Fasole batuta,fasole frecata sau facaluita. Corect nu este pentru ca noi acum, avem la dispozitie aparatura electronica, nu o mai batem, frecam sau facaluim. Fierbem fasolea bine si o facem pasta cu blenderul vertical, in robotul de bucatarie sau care cum. In fine, eu nu am stiut cum sa-i spun altfel asa ca am lasat-o fasole batuta. :))))) Ce pot sa va spun este ca noua ne place tare mult.
Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe ea si am pus alta apa fierbinte peste ea.Am lasat sa mai dea cateva clocote si din nou am schimbat apa,am mai procedat inca o data tot asa dupa care am adaugat moscovul si am lasat-o sa fiarba bine. Cand s-a fiert fasolea,am scurs apa de pe ea insa intr-o cana mi-am pastrat cam 200 ml apa. Am pasat bine fasolea fierbinte si morcovul cu blenderul vertical si am tot adaugat cate putin din apa scursa de pe fasole.
Am curatat cele doua cepe,le-am spalat si le-am tocat marunt. Am calit ceapa in uleiul incins pana a devenit sticloasa,am adaugat boiaua si fulgii de ardei iute. Fulgii de ardei iute nu sunt obligatorii insa mie imi place mancarea usor picanta si de aceea ii adaug in tot ce se pot adauga.
Am pus intr-un vas fasolea careia i-am potrivit gustul cu sare si piper,deasupra am pus ceapa calita. Am servit fasolea cu muraturi,castraveti si gogosari.