Daca nu aveti fasolea fiarta, o pregatim de cu seara, lasand-o in apa la inmuiat pana a doua zi.
Punem fasolea la fiert, iar dupa 10-15 minute de fiert schimbam apa, repertam aceasta procedura de doua ori.
Dupa ce este complet fiarta si moale, scurgem si punem fasolea intr-un bol. Puteti pastra putina apa in care a fiert, pentru ca s-ar putea sa obtinem o pasta prea tare.
Zdrobim fasolea pana obtinem un amestec fin si omogen. Adaugam in doua ture cate putin ulei si amestecam. Cand obtinem o pasta de consistenta tocmai buna de intins pe paine punem si usturoiul tocat marunt sau zdrobit.
Completam cu sare si piper si gata!
1
daca va place cu ceapa, puteti sa puneti, fie in amestec ori deasupra( o ceapa se caleste in niste ulei plus o lingura de pasta de tomate sau suc de rosii)
2
asta este varianta de post, daca nu postiti, faceti o maioneza din 2 galbenusuri si o puneti la final peste amestec.
3
cu paine prajita este o gustare delicioasa!