Farfurii comestibile

de Panacris in Piine, 21 Sep 2014 | 5502 vizualizari

 

Cred că v-am stârnit curiozitatea cu titlul rețetei! ;) Sunt farfuriile din aluat de pâine ce le vom mânca cu fasolea cu ciolan ;)

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • zahăr 2 lingurițe,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • amestec de ierburi aromate ( tarhon, cimbru, oregano, mărar),
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic,
  • 3 forme rotunde termorezistente.
  • ulei pentru uns formele cca. 2 linguri.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfurii comestibile:

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a cam șomat în ultimul timp, așa că am pus-o la treabă. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Vasele de yena, în cazul meu, se întorc cu fundul în sus, se ung cu ulei. După ce a dospit aluatul, se scoate din cuvă și îmbracă vasele unse cu ulei, dându-le formă de farfurie sau castron. Apoi se dau la copt în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade. După ce s-au rumenit se scot și se dezlipesc imediat de pe vas. Farfuriile comestibile, se servesc împreună cu fasole cu ciolan și de ce nu, varză cu ciolan ;) Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Partea bună este, că numai e nevoie să le spălați și nici măcar nu poluați mediul:D :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfurii comestibile" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa