Aveam naut si am cautat pe net retete si falafelul a fost alegerea mea de atunci .
Am repetat reteta si mereu am ramas placut impresionata de aroma acestor chiftelute, numite falafel .
Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .
Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si patrunjelul.
Aceasta compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .
Se omogenizeaza bine compozitia.Se incinge uleiul la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei
Se formeaza bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .
Se prajesc cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata scadem temperatura uleiului .
Se rumeneste falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei .
Se serveste cu cartofi prajiti sau mujdei de usturoi .
Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .
1
Reteta preparata de mine este cu ou, dar se poate prepara foarte bine fara ou .