Falafel

de Ramonica in Mancaruri de post, 6 Mai 2011 | 10410 vizualizari

 

Se serveste cu salata de patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr naut
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 2 linguri tarate de psyllium (pt a lega compozitia), se poate inlocui cu ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Am spalat nautul si l-am tinut peste noapte in apa ca se se inmoaie. A doua zi am aruncat apa, l-am clatit putin si l-am pus in robot impreuna cu ceapa, usturoiul si patrunjelul. Am adaugat si restul ingredientelor, am amestecat cu lingura si am pus compozitia la frigider. Dupa 2-3 ore am pregatit falafelul. Am uns tava cu ulei, am asezat hartie de copt si apoi compozitia, cu ajutorul unei forme de prajituri. Am pornit cuptorul la 200 de grade si am copt chiftelele pe ambele parti.

Am pastrat cateva si le-am prajit in ulei. Au iesit foarte bune, comparabile cu cele pe care le-am mancat la restaurantul libanez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din naut