Fajitas cu pui

de Miha in Pui, 5 Oct 2009 | 10178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de masline
  • boabe de porumb
  • sare si piper
  • boia de ardei si rozmarin
  • 4 foi de tortilla
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas cu pui:

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar  in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare.  Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Miha 1

14.10.2009, 19:21

Ionix, nu ma invidia. Treci la treaba!

ionix 1

15.10.2009, 14:00

asa-mi zice toata lumea

mijadou 1

04.11.2010, 22:09

Ideea ta e buna dar nu are nimic cu Mexicul. Nu stiu de unde te-ai documentat, probabil de la vreo sursa "pirat" bucuresteana. Vanata nu exista in nici o mancare mexicana, porumbul galben nici atat , ardeiul gras foarte rar. Maslinele negre nici nu le cunosc. Fajitas inseamna fasii, nu pui, pot fi fajitas de vita, de porc, de pui, etc. Dar mexicanii nu pun niciodata in tacos legume CI NUMAI CARNEA SI SOSUL(uneori branza). Eu nu am vazut sosul (salsa) de ardei iute. . Ce ai facut tu e o mancare buna, se vede gustoasa dar nu e din Mexic. Asta deruteaza persoanele care cauta retete originale si degenereaza gastronomia mexicana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
O idee de pranz-orez cu marar in vas de lut cu snitzele